1 Απρ 2020

Καλό μήνα , καλή Πρωταπριλιά

Καλό μήνα!!

Ο Απρίλης είναι ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης και τον καλωσορίζουμε με ανοιξιάτικες ζωγραφιές που μας έστειλαν από το σπίτι η Κατερίνα, ο Περσέας, η Βασιλική, ο Φίλιππος Β.,ο Μανώλης και ο Κωνσταντίνος για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους φίλους και με τις κυρίες τους. Ευχαριστούμε παιδιά και περιμένουμε κι άλλες ωραίες ζωγραφιές.













Κάθε Πρωταπριλιά όμως λέμε και μικρά κι αθώα ψεματάκια. Από πού ξεκίνησε αυτό το έθιμο;
 Είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το χρόνο και τον τόπο που γεννήθηκε το έθιμο. Μια εκδοχή είναι ότι ξεκίνησε από τους Κέλτες και μια δεύτερη, ότι ξεκίνησε από την Γαλλία ( που θεωρείται και η πιο βάσιμη ιστορικά ). Το έθιμο αυτό ήρθε στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε.Κάθε Πρωταπριλιά λέμε μικρά-αθώα ψεματάκια με σκοπό να ξεγελάσουμε το "θύμα" μας. Σε κάποιες μάλιστα περιοχές της Ελλάδας , θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλον, θα έχει την τύχη με το μέρος του, την υπόλοιπη χρονιά, ενώ το "θύμα" θα έχει γουρσουζιά.
Γιαυτό, προσοχή παιδιά, μη σας κοροϊδέψουν !!

Μια που σήμερα, λοιπόν, επιτρέπονται μικρά κι αθώα ψέματα, σας προτείνουμε να δείτε δύο ταινιούλες με ήρωες μικρούς ψευταράδες! Καταλάβατε ποιους;;;
Φυσικά και καταλάβατε! Τον ψεύτη βοσκό και τον Πινόκιο. Όποιος θέλει μετά ζωγραφίζει το παραμύθι που του άρεσε πιο πολύ κι η μαμά ή ο μπαμπάς θα μας το στείλουν να το δουν οι φίλοι μας.



Ακόμα σας προτείνουμε  ένα βιβλίο για τον Απρίλη με μικρές ιστορίες, μια για κάθε μέρα του μήνα

ΑΠΡΙΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εδώ βάζετε σχόλια...